fredag 14 augusti 2020

 

Känner mig åter sugen på att testa fisket i Bergvattnet. Det fungerade ju riktigt hyfsat under midsommardagen, så varför skulle det inte kunna fungera i dag med halvklart väder 19oC i luften och en svag nordostlig vind. När jag kommer fram till den västra delen av sjön är det tyvärr fullt påsläpp av vatten genom tunneln in till Bergvattnet. Jag styr därför i stället kosan mot Lillbergvattnet som ligger ca 800 m gångväg från Bergvattnet.

Jag kommer igång med fisket ca 17.30, och får ganska omedelbart napp på mask av en öring som väger ca 4 hg. Därefter inte ett napp på en bra stund. Bestämmer mig därför att vandra runt Lillbergvattnet och prova om spinnfiske kan fungera bättre än mete. Jo öringarna verkar att vara intresserade av spinnare, men inte tillräckligt intresserade för att jag ska hinna göra mothugg på deras ”duttande”. Jag lyckades i alla fall till slut få upp tre öringar på spinn. Hade de däremot varit mer intresserade av spinnaren, och inte bara ”duttat” på den hade jag haft ytterligare ett 10-tal öringar på min vandring runt tjärnen. När jag sedan gått varvet runt fick jag ytterligare 2 öringar på mask. Här är fångsten av de tre öringarna jag fick på spinn, samt de två jag då fick på mask.

Jag avbröt fisket i Lillbergvattnet vid 20-tiden för att sedan gå till Bergvattnet där jag hoppades att de stoppat inflödet av vatten från tunneln till Bergvattnet. Det hade de gjort. Bergvattnet visade även denna kväll att det kunde leverera öringar av hyfsad storlek. Jag fick på mask en öring på 5 hg, en öring på 6 hg och slutligen denna öring på 8 hg.