fredag 14 augusti 2020

 

Bergvattnet 15 juli 2012

Efter gårdagens ”bingo” vad gäller fångst av öring i Stensjön, funderade jag på att göra ytterligare ett försök där, då vindriktningen och övriga väderförhållanden är ganska likartade. Men jag funderar om och styr i stället kosan mot Bergvattnet. Stannar till i den östra delen av sjön och kollar om det rinner något vatten genom kraftverket. Det gör det inte. Jag antar då att det inte heller är något insläpp av vatten till sjön i den västra delen av sjön. När jag kommer fram till den västra delen av sjön ser mitt antagande ut att stämma. Då det nu inte är insläpp av vatten med därtill kraftig ström blir därför lättare att få flötet att svepa över önskat område, då man bara behöver ta hänsyn till vinden som är mellan väst och sydväst. Jag kommer igång med fisket vid ca 17.15. Då jag vid tidigare besök haft turen att få napp ganska snabbt, börjar jag nästan förlora hoppet om napp, då det äntligen vid 18-tiden nappar.

Efter en stunds uttröttning får jag upp en öring på ca 6 hg. Jag kastar ut igen, denna gång i en något annan riktning. Efter en stund är det åter napp. Denna gång är det en mindre fisk, en röding på ca 2 hg. Därefter testar jag inom ett annat område. Det dröjer en stund, men plötsligt försvinner flötet, linan sträcks ut, och spötoppen vippar till. Efter en stunds uttröttning är fisken i håven, en något större öring som visar sig väga ca 8 hg, som syns här.


Jag fortsätter att testa fiskelyckan inom detta område, och lyckas då få ytterligare två öringar, en på ca 5 hg, och en på ca 7 hg. Det var däremot ingen fiskelycka vad gäller nappandet på drag. Trots idogt kastande blev det bara ett hugg på drag där jag inte hann göra mothugg för att få den att fastna. Men jag kan åter känna mig tämligen nöjd att efter drygt 4 timmars fiske i Bergvattnet fått 4 fina öringar, och en röding.