Välkommen till fotosidan Namsen

 

Tältplats vid Seemvallen

Efter ca 23 mils bilkörning från Norråker är man framme vid Grong och Seemvallen vid Namsen. Det är tämligen mycket folk på plats. Vi är många optimister som hoppas på ett bra fiske 1988. Det var nämligen ett tämligen bra fiske sommaren 1987. I efterhand kunde man sedan konstatera att sommaren 1988 blev ett år med dålig uppgång av lax. Detta berodde till stor del på en torr sommar med lågt vattenstånd.


"Öra" vid högvatten

Detta är en vy mot den norra delen av Seemvallen. Där har via "Öra" där man kan ha stor chans att få kontakt med den vandrande laxen. Detta beroende på att Namsen är som smalast här.


Fiskare på "Öra"

Denna bild är tagen på "Öra" en sommar då det är lägre vattennivå. Mitt livs första napp på lax hade jag just här vid "Öra" sommaren 1986 när det var ungefär sådant här väder och vattennivå. Den uttröttade laxen som väl vägde 7-8 kg lossnade tyvärr från kroken strax innan den skulle landas.


Invägning av lax

Efter en stunds uttröttning av en lax, så är den landad och vägs. Laxen vägde ca 10 kg.


Laxfiskeplats

Så här ser det ut nedströms från den plats där 10 kg-laxen landades. Själv hade jag några timmar tidigare stått här och fått mitt livs stora napp av lax. När jag fick nappet rusade laxen nedströms med högsta hastighet. Efter en kort stund med för kraftig broms gick linan av. Detta måste varit en mycket stor lax kanske 20-25 kg. De riktigt stora laxarna brukar nämligen enligt erfarna laxfiskare, vända nedströms med hög hastighet.