Information om fisket i Norråkerstrakten

Tåsjödalen kallas området runt den 4 mil långa sjön Tåsjön. De större orterna inom området är Hoting, Kyrktåsjö och Norråker. Knappt en timmes bilväg från Norråker ligger de närmsta fjällen med toppar över 1300 m. Där kan det erbjudas riktigt fjällfiske, närmare 4500 ha toppvatten och 16,5 km strömmande vattendrag.

För den som väljer att stanna kvar i Norråkerstrakten finns det ca. 25 sjöar och ett 30-tal tjärnar att välja på, totalt ca. 3000 ha. Alla i samma genuint fina skogs- och vildmarksmiljö. Chansen är stor att Du förutom naturupplevelser och fisk även får syn på bäver, det finns en stark bäverstam som stadigt ökar i antal. Dessutom har man kanske möjlighet att få se björn, eftersom detta är ett av de björntätaste områdena i Sverige.

För att ytterligare öka områdets attraktionskraft har stigar uppröjts och vindskydd har anlagts på ett flertal platser. Genom skogsbilvägar ges det även möjlighet för barnfamiljer att nå vissa av de bästa vattnen.

För dig som vill prova krafterna mot de riktigt grova fiskarna har vi Tåsjön det riktiga drömfisket, där fångas årligen öringar över 5 kg. Rekordet ligger för närvarande på 9,1 kg, åtminstone bland de kända fångsterna - alla rapporteras inte .....

Ett annat vatten där det årligen fångas grov öring är Sjougdälven med Korsselet och Erik Matsselet. Rekordet i Sjougdälven ligger för närvarande på 11,140 kg.

Områdets södra del, där Hoting är centralort, är mycket lätt att nå. Där finns ett rikt förgrenat skogsbilnät som genomkorsar området. I ett flertal av vattnen sker regelbundna inplanteringar av öring och röding. Här finns också de riksbekanta Hocksjöforsarna, där det ges chanser till fångster av harr och öring.

VAD VÄLJER DU? - Fiske bland fjälltoppar, vildmarksfiske bland tjärnar och sjöar, eller kanske strömmande vatten? Vill du vandra genom skog och myr för att nå drömtjärnen? Eller vill Du kanske ge dig ut med familjen en kväll till ett vatten som ligger alldeles intill vägen? Sommar eller vinterfiske? VALET är ditt, här finns alla varianterna.

VILKEN FISK KAN JAG FÅ?

Fiskebeståndet utgörs i norra delen av öring och röding, längre ner i sel och angränsande sjöar harr och abborre, i södra delen förekommer även gädda, lake och sik.

 

FISKEKORTFÖRSÄLJNING för renbetesfjällen

Köp av fiskekort för statens vatten ovan odlingsgränsen sker i förvaltningssystemet NatureIT eller av lokala återförsäljare.

 

FISKEKORT STORSJOUTEN

 Fisket i sjön är uppdelat i olika områden:

Stor-Sjoutens Skattefiske, fiskekort säljs via automat, Sportringen i Strömsund, Lanthandel i Lidsjöberg, Turistbyrån Strömsund och privatpersoner i Inviken.

Baksjön (Västra och Östra Baksjön). I norra delen av sjön Stor-Sjouten. Fiskekort säljs av bl.a Sjougdas Jakt & Fiskecamp.

 

SCA SJOUGDÄLVENS KORTFISKEOMRÅDE

I Sjougdälvens kortfiskeområde ingår det ett tjugotal sjöar och tjärnar med öring och röding. Fram till 2017 kunde man köpa fiskekort på SCA:s, Sjougdälvens kortfiskeområde på PREEM i Norråker. Numera köper man fiskekort online via SCA.

ÖVRIGT

Fiske från båt får endast ske i Korsselet.

Långdrag är tillåtet i Korsselet.

 

TÅSJÖ FISKEVÅRDSFÖRENING

FÖRSÄLJARE

Frendo Hoting 0671-108 60  
Hotings Camping Hoting 0671-102 48  
Betz B & B Lövik  070 – 201 04 19  
Vandrarhemmet Kyrktåsjö 0671-71 35 10
 
ICA Kyrktåsjö 0671-200 10  
 Åke Ivarsson Lövvik  0671-500 61  
Tåsjö Hembygdsgård 0671-200 07  
 Remma Fritid i Norråker  070-376 23 38  
Thomas Norkvist Västertåsjö 0671-310 54  
 Norråkers Bensin  0671-300 69