Normal 0 21 false false false SV X-NONE X-NONE

Bergvattnet midsommardagen 23 juni 2012

Hade denna sköna sommardag med 20oC och med en vind mellan syd och sydväst funderingar på att åter söka fiskelyckan i Bunksjön. Men tänkte om, och ställde kosan mot vad jag hade tänkt mig Lillbergvattnet. De 4 sista kilometrarna man kör längs Bergvattnets södra sida för att komma till vägs ände, är ingen rolig körning. Vägen är som en ojämn kullerstensgata och tar mig 15-20 minuter att köra. Men då Lillbergvattnet vid denna tid på sommaren är ganska pålitlig vad gäller nappandet av öringar av lämplig portionsstorlek mellan 3 och 5 hg, så kan den usla vägsträckan vägas upp av att man här ifrån sedan bara har ca 700 m gångväg till Lillbergvattnet. Nu står det redan en bil parkerad vid vägs ände, och ingen fiskare syns till vid Bergvattnet.

Normal 0 21 false false false SV X-NONE X-NONE

Känner mig åter sugen på att testa fisket i Bergvattnet. Det fungerade ju riktigt hyfsat under midsommardagen, så varför skulle det inte kunna fungera i dag med halvklart väder 19oC i luften och en svag nordostlig vind. När jag kommer fram till den västra delen av sjön är det tyvärr fullt påsläpp av vatten genom tunneln in till Bergvattnet. Jag styr därför i stället kosan mot Lillbergvattnet som ligger ca 800 m gångväg från Bergvattnet.

Normal 0 21 false false false SV X-NONE X-NONE

Bergvattnet 15 juli 2012

Efter gårdagens ”bingo” vad gäller fångst av öring i Stensjön, funderade jag på att göra ytterligare ett försök där, då vindriktningen och övriga väderförhållanden är ganska likartade. Men jag funderar om och styr i stället kosan mot Bergvattnet. Stannar till i den östra delen av sjön och kollar om det rinner något vatten genom kraftverket. Det gör det inte. Jag antar då att det inte heller är något insläpp av vatten till sjön i den västra delen av sjön. När jag kommer fram till den västra delen av sjön ser mitt antagande ut att stämma. Då det nu inte är insläpp av vatten med därtill kraftig ström blir därför lättare att få flötet att svepa över önskat område, då man bara behöver ta hänsyn till vinden som är mellan väst och sydväst. Jag kommer igång med fisket vid ca 17.15. Då jag vid tidigare besök haft turen att få napp ganska snabbt, börjar jag nästan förlora hoppet om napp, då det äntligen vid 18-tiden nappar.

Normal 0 21 false false false SV X-NONE X-NONE

Sporrad av gårdagens fina fångst av öringar i Bergvattnet, begav jag mig åter dit. Jag hade hoppats på att de i dag inte skulle ha något insläpp av vatten från tunneln. Men då jag anländer vid 17.30 tiden är det även i dag insläpp av vatten, om än inte så kraftigt som i går. Jag bestämmer mig ändå för att prova även om flötet på grund av de kraftiga strömmarna driver iväg, och man blir tvungen att kasta om ett flertal gånger. Å andra sidan kommer masken att svepa av ett större område, och på så sätt kanske ändå locka en och annan öring till att nappa. Det dröjer inte länge förrän den första öringen har nappat.

Normal 0 21 false false false SV X-NONE X-NONE

Bergvattnet 8 juni 2013

Hade tänkt mig att denna helgs sista fisketur skulle bli till Stensjön för att där få denna fiskesäsongs första Stensjööringar. Jag var dit en sväng för två veckor sedan, men blev då utan fisk.

Håller på att tillaga dagens lunch/middag då jag hör ett smattrande på plåttaket. Jag tittar ut och ser hur det regnar och haglar utanför fönstret. Aj, aj, aj. Ska jag behöva ställa in dagens fisketur på grund av regn? Efter en stund upphör som tur är det kraftigaste regnandet. Det var tydligen en av de lokala regnskurarna de talat om i väderrapporten. Då Stensjön ligger flera mil bort, regnar det förhoppningsvis inte där.