Normal 0 21 false false false SV X-NONE X-NONE

Bunksjön midsommarafton 22 juni 2012

Så var det då dags att på midsommarafton göra det första allvarliga försöket denna sommar, att fånga någon av Bunksjöns svårflörtade öringar och rödingar. Det är ett tämligen behagligt väder med en temperatur på ca 18 oC och med en svag vind som växlar mellan sydost och sydväst.

Normal 0 21 false false false SV X-NONE X-NONE

Bunksjön 2012-06-28

Så var det då dags igen att göra ett försök att få någon av Bunksjöns öringar eller rödingar att nappa. Vädret är definitivt inte det bästa för fiske. Det är växlande molnighet, med en vind mellan nord och nordväst, en vindriktning som är den sämsta tänkbara för fiske. Men jag tänker i alla fall göra ett försök, eftersom det oftast inträffar kläckning av nattsländor då vattentemperaturen kommer upp i ca 15oC. Vattentemperaturen är nu ca 16oC, men någon kläckning av nattsländor syns inte till, förmodligen på grund av den kraftiga blåsten.

Normal 0 21 false false false SV X-NONE X-NONE

Bunksjön 7 juni 2013

Efter att i går på vår nationaldag den 6 juni varit i väg till Nåsjön, och fått säsongens första fiskefångst, ett antal småöringar, var det då dags att försöka få någon/några av Bunksjöns svårfångade fiskar. Till skillnad från gårdagen med en behaglig sydvästlig vind, var det i dag en något kyligare nordvästlig vind. Nordvästlig vind är väl varken i Bunksjön, eller någon annan sjö den bästa vindriktningen för en god fiskelycka.

Normal 0 21 false false false SV X-NONE X-NONE

Bunksjön 2012-06-30

Så var det då dags igen att göra ytterligare ett försök att få någon av Bunksjöns öringar eller rödingar att nappa. Vädret är behagligare än i förrgår. Det är ca 17oC i luften, och en något kraftig sydostlig vind. Jag kommer igång med fisket vid 17-tiden, och redan efter ca 15 minuter får jag napp på en 12 grams silverfärgad Toby. Eftersom det nappade på Toby, hoppas jag på att det ska vara en öring som nappat.

Bunksjön är en sjö med ett relativt litet fiskbestånd. Detta innebär att fisken inte behöver konkurrera om födan, och går oftast långt ut från land för att söka föda. Det innebär att det är en mycket svårfiskad sjö både för flugfiskare, metare och spinnfiskare.