Normal 0 21 false false false SV X-NONE X-NONE

Guoutelisjaure 4 – 5 juli 2012

Så var det då dags för sommarens första fisketur med övernattning i tält. Vi hade kollat in SMHI:s webbsida vad gäller väderprognosen för Inviken, som är det närmaste man kan komma om man vill ha en prognos för vädret vid Guoutelisjaure vid Bastunäsklumpens fot. Enligt prognosen skulle det vara riktigt hyfsat väder onsdag 4 juli till fredag 6 juli, passande för en fisketur till denna sjö. På onsdag skulle det bli halvklart till mulet, med lätt regn under ett par timmar under sen eftermiddag. Torsdagen skulle det bli halvklart med temperatur på 18-19oC. Under fredagen skulle det vara halvklart till fram mot 14-tiden då det skulle komma regnskurar.

Normal 0 21 false false false SV X-NONE X-NONE

Guoutelisjaure 30 juni – 1 juli 2013

Så var det då dags att ta sig till ett av mina favoritvatten inom Ohredahke sameby, nämligen Guoutelisjaure på Bastunäsfjället. Vi hade kollat in SMHI:s webbsida där de hade en prognos om att det skulle vara behagligt fiskeväder under söndag och måndag, och att det förmodligen skulle börja regna vid 10-tiden på tisdag förmiddag. Vi planerade därför en fisketur till Guoutelisjaure där vi var tvungna att vara morgonpigga på tisdag morgon för att förhoppningsvis slippa regnet under vår vandring tillbaks till bilen.

Den 23 juli var det dags att bege sig på sommarens jobbigaste vandring med fullpackad ryggsäck, en ca 8 km lång vandring med 200 meters stigning, över kalhygge, genom skog över myrar och fjällhedar innan man kommer fram till Guoutelisjaure en fjällsjö vid Bastunäsklumpens fot.

 

Normal 0 21 false false false SV X-NONE X-NONE

Guoutelisjaure 25-26 juli 2013

Så var det då dags att ytterligare en gång denna sommar ta sig till ett av mina favoritvatten inom Ohredahke sameby, nämligen Guoutelisjaure på Bastunäsfjället. Sommarvärmen hade sedan några dagar äntligen återkommit efter att ha varit frånvarande sedan vi senast fiskade i Guoutelisjaure.Då det skulle bli temperaturer på upp emot 25oC under dagen planerade vi därför en fisketur till Guoutelisjaure där vi var tvungna att vara morgonpigga på torsdag morgon och kom därför igång med vår vandring mot Guoutelisjaure ca 8:30 för att då undgå att vandra då det var som varmast, och samtidigt förhoppningsvis komma fram i lämplig tid till när fisken skulle börja nappa.

Normal 0 21 false false false SV X-NONE X-NONE

Det har nu gått nästan ett år sedan föregående fisketur till Guoutelisjaure, när det måndag den 4 juli åter var dags att bege sig på sommarens jobbigaste vandring med fullpackad ryggsäck. Denna gång är vår utgångspunkt från en skogsbilväg intill Bäverdalen några kilometer från Sjoutnäset. Gångvägen ska vara ca 5 km i stället för de 8 km som vi tidigare år har gått. Men om gångvägen är kortare, så är stigningen upp mot fjället desto kraftigare.